Świeża, pyszna, domowa surówka koperkowa bez nadmiaru sosu i bez cukru. Do wykonania dosłownie w 5 minut w urządzeniu Thermomix – polecam przepis!
Składniki:
- 400 g kapusty pokrojonej na kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 150 g kukurydzy konserwowej odsączonej
- 50 g majonezu
- 0,5-0,75 łyżeczek soli
- pieprz czarny mielony – do smaku
- 25 g miodu płynnego
- 12 g koperku świeżego (lub mrożonego) posiekanego
Sposób wykonania:
Do naczynia miksującego odważ kapustę i marchewkę. Załóż pokrywę bez miarki.
Mieszając przy pomocy kopystki rozdrobnij składniki: 5 sekund/obroty 5.
Do naczynia miksującego odważ wszystkie pozostałe składniki. Wymieszaj 20 sekund/obroty wsteczne 3.
Smacznego! 🙂
Jeśli smakuje Ci surówka koperkowa, to możesz sobie też ten przepis zaimportować na swoje konto Cookidoo z mojego profilu na Przepisowni.